Çerez Politikası

Değerli Ziyaretçi, Simzet Yazılım ve Otomasyon Teknolojileri Limited Şirketi ("Simzet") olarak https://pozitifofis.com.tr adresinde yer alan internet sitemizde ("İnternet Sitesi" veya "Site") çerezler (cookies), pikseller ve web işaretçileri gibi çerez benzeri teknolojileri (tümü "Çerez" olarak anılacaktır) kullanıyoruz.

Bu Çerez Politikasını ("Politika") 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK"), ikincil mevzuatı, Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yayımlanan Çerez Uygulamaları Hakkında Rehber ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları uyarınca, çerezler aracılığıyla kişisel verilerinizin işlenmesine dair sizleri bilgilendirmek için hazırladık.

1. Çerez Nedir

Çerezler, bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcınıza veya cihazınıza (bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.) depolanan küçük boyutlu metin dosyalarıdır. Çerezler temel olarak kullanıcının ve cihazının tanınmasına, kullanıcının tercihleri ve geçmiş işlemleriyle ilgili bazı bilgilerin depolanmasına ve böylece kullanıcının çevrimiçi ziyaret deneyiminin geliştirilmesine imkân tanır.

Çerezler çoğunlukla kendine ait benzersiz bir tanımlayıcı numaraya (unique identifier veya cookie ID) sahiptir. Bu tanımlayıcı numara tarayıcınızın tanınmasını ve internet siteleri üzerindeki hareketlerinizden ve yaptığınız işlemlerden sizin hakkınızda çıkarımda bulunulmasını sağlar. Çerezler vasıtasıyla kişisel veriler otomatik yöntemlerle (insan müdahalesi olmaksızın) elde edilir.

2. Çerez Türleri Nelerdir?

Çerezler genel olarak çerez sağlayıcı tarafa göre, çerezlerin kullanım sürelerine göre ve çerezlerin kullanım amacına göre farklı sınıflandırmalara tabidir.

Çerez Sağlayıcı Taraflara Göre Çerezler ikiye ayrılmaktadır:

  • Birinci Taraf Çerezler; doğrudan kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesi, başka bir deyişle tarayıcının adres çubuğunda gösterilen URL tarafından yerleştirilen çerezlerdir. Birinci taraf çerezler aracılığıyla işlenen kişisel veriler doğrudan internet sitesini yöneten veri sorumlusu tarafından elde edilmektedir.
  • Üçüncü Taraf Çerezler; kullanıcının ziyaret ettiği internet sitesinden farklı bir üçüncü kişi tarafından yerleştirilen çerezlerdir.

Kullanım Sürelerine Göre Çerezler ikiye ayrılmaktadır:

  • Oturum Çerezleri (session - non-persistent); yalnızca internet tarayıcısının açık olduğu süre boyunca saklanmaktadır. Kullanıcı tarayıcısını kapattığında bu çerezlerin süresi sona ermekte, çerezler otomatik olarak silinmektedir.
  • Kalıcı Çerezler (persistent); belirli süreler boyunca tarayıcıda saklanmaktadır. Kalıcı çerezlerin saklama süreleri kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Önceden belirlenen sürelerin dolmasının ardından bu çerezler otomatik olarak silinmektedir. Kalıcı çerezler için belirlenen sürenin sona ermesinden önce kullanıcının çerez ayarlarını değiştirmesi halinde, bu çerezler belirlenen süreden önce de silinebilecektir.

Kullanım Amacına Göre Çerezler dört temel amaç altında toplanmaktadır:

  • Kesinlikle Gerekli Çerezler; internet sitelerinin düzgün çalışması için kullanılması zorunlu olan çerezlerdir. Kesinlikle gerekli çerezler, internet sitelerinin farklı özelliklerinin etkinleştirilmesini sağlamaktadır. İnternet sitelerinde farklı sayfalar arasında gezinmek, kullanıcı hesabına giriş yapabilmek gibi temel amaçlar için bu çerezlerin kullanılması gereklidir.
  • İşlevsellik Çerezleri; kullanıcıların internet sitelerindeki deneyimlerini iyileştirmek ve sitelere işlevsellik katmak amacıyla kullanılmaktadır. Genellikle kullanıcının tercihlerini hatırlamak, örneğin kullanıcıların filtre ayarlarını veya siteyi kullanmayı tercih ettikleri dili kaydetmek gibi amaçlarla kullanılırlar.
  • Analitik / Performans Çerezleri; kullanıcıların internet sitelerindeki hareketlerini analiz etmeye ve bu doğrultuda internet sitelerinin ve hizmetlerin geliştirilmesine imkân tanırlar. Örneğin; kullanıcının cihazına ilişkin bilgiler, internet sitesinde en sık tıklanan veya en çok zaman geçirilen sayfalar gibi bilgiler, analitik/performans çerezleri aracılığıyla elde edilmektedir.
  • Pazarlama Çerezleri; kullanıcıların ilgi alanlarını tespit etmek, kullanıcılar için kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmalarını yürütmek, böylece kullanıcıların ilgisini çekmeyen reklamları kullanıcıya göstermemek gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Pazarlama çerezleri aynı zamanda kullanıcılara aynı reklamları çok fazla göstermemek ve yürütülen pazarlama çalışmalarının etkinliğini ölçmek için de kullanılmaktadır.

3. Çerezler ile Hangi Veriler Elde Edilir?

Çerezler aracılığıyla, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, IP adresi, kullanıcı ID'niz, ziyaretinizin tarihi ve saati, etkileşim durumu (örneğin, Siteye erişip erişemediğiniz veya bir hata uyarısı alıp almadığınız), Sitedeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, Siteyi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, dil tercihleriniz, sayfa kaydırma hareketleriniz, eriştiğiniz sekmelere ilişkin bilgiler dahil kullanıcı işlem kayıtlarına ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir.

4. Çerezler Hangi Amaçlarla ve Hangi Hukuki Sebeplerle Kullanılır?

İnternet Sitesinde kullandığımız çerezlere ilişkin detaylı bilgiler, çerezlerin kullanım amaçları ve hukuki sebepleriyle birlikte bu bölümde bilginize sunulmaktadır.

Analitik/Performans Çerezleri

İnternet Sitesindeki hareketlerinizi analiz etmek ve bu doğrultuda hizmetlerimizi ve kullanıcı deneyiminizi geliştirmek amacıyla analitik/performans/çerezleri kullanıyoruz. Örneğin; Siteyi ziyaret eden kullanıcı sayısı, Sitede geçirilen süre, en sık tıklanan veya en çok beğenilen ürünler gibi bilgilere ulaşmak için bu çerezleri kullanıyoruz.

Bu çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz, KVKK'nın 5/1 maddesi kapsamında işlenmektedir.

İnternet Sitesinde kullandığımız analitik/performans çerezinin bir listesi aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

Çerez AdıÇerezin SüresiÇerez SağlayıcıÇerez TürüKullanım Amacı
-ga2 yılGoogleAnalitik/Performans ÇerezleriZiyaretçilerin İnternet Sitesini nasıl kullandığına dair istatistiksel verileri oluşturmak ve benzersiz bir kimlik (unique ID) kaydetmek için kullanılan çerezdir.

5. Çerezler Aracılığıyla Elde Edilen Kişisel Veriler Hangi Üçüncü Taraflara Aktarılır?

Çerezler aracılığıyla elden edilen kişisel verileriniz, işbu Politikanın 4. maddesinde açıklanan amaçlarla, yurt içi ve yurt dışındaki çerez sağlayıcıları ile paylaşılabilmektedir.

Çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz, KVKK'nın ilgili maddelerine uygun olarak, yurt dışındaki üçüncü taraflara aktarılmaktadır.

Sitemizi daha işlevsel ve kullanıcı dostu hale getirmemize sağlamak için çerezleri kullanıyoruz. Web sitemizi ziyaret etmeniz durumunda çerezleri ve çerez politikasını kabul etmiş sayılırsınız.

6. Çerezler Nasıl Yönetilir?

Çerez tercihlerinizi yönetmek için kullanabileceğiniz yöntemler aşağıdaki gibidir:

Çerezleri tarayıcı ayarlarınızı güncelleyerek yönetebilirsiniz. Birçok tarayıcının çerez tercihlerini güncellemeye ve çerezleri kaldırmaya yönelik ayarları ve yönlendirici rehberleri bulunmaktadır. Bu yöntem için belirli tarayıcılarda çerez tercihlerinizi nasıl güncelleyebileceğinizi aşağıda sizlerle paylaştık. Detaylı bilgi için tarayıcınızın ayarlar sekmesini incelemenizi öneririz.

İnternet tarayıcınızın çeşidine göre aşağıdaki adımları izleyerek, çerezler hakkında bilgi edinip, izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz:

  • Google Chrome : Tarayıcınızın "adres bölümünde" yer alan, "kilit işareti" veya "i" harfini tıklayarak, "Cookie" sekmesinden çerezlere izin verebilir veya çerezleri engelleyebilirsiniz.
  • Internet Explorer : Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "Tool" veya "Araçlar" Bölümünden "Güvenlik" sekmesini tıklayarak "izin ver" veya "izin verme" şeklinde çerez tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.
  • Mozilla Firefox : Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan "Menüyü Aç" sekmesini tıklayınız. "Seçenekler" butonuna tıklayarak "Gizlilik ve Güvenlik" sekmesinden çerez tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.

7. Politika Hakkında

Bu Politika, İnternet Sitesindeki çerez kullanımında olabilecek değişikliklere veya hukuki düzenlemelere uyum sağlamak amacıyla güncellenebilir. Politikadaki değişiklikler İnternet Sitesi üzerinden ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir.

Çerezleri dilediğiniz gibi kontrol edebilir, toplanmasını/kaydedilmesini engelleyebilirsiniz veya toplanmış olması halinde silebilirsiniz. Çoğu internet tarayıcısı ve mobil cihaz buna imkân vermektedir. Analytics çerezleri ve gizlilik bilgileri hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • Görüşmeyi Bitir
Demo Talep Formu
Uzman müşteri temsilcilerimiz tarafından 1 (bir) iş günü içerisinde 0 (212) 955 00 58 no'lu telefondan canlı demo sunumu yapılmak üzere aranacaksınız. Lütfen bilgilerin doğruluğundan emin olunuz.